gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Türk Hava Sahası’ndan sonra KKTC Hava Sahası da kevgire döndü
Tarih: 23-10-2019 22:02:00 Güncelleme: 23-10-2019 22:02:00


Türk Hava Sahasını kevgire çeviren Yunanistan şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hava sahasını kevgire çevirdi. Girit Adası’ndan kalkan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Larnaka bölgesinde icra edilen Steel Arrow-Çelik Ok MüşterekTatbikatı’na katılan üç Yunan savaş uçağı KKTC Hava Sahasını ihlal etti.

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 17 Ekim 2019’da Yunanistan'a ait üç savaş uçağının, KKTC'ye ait hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.Sabah saatlerinde üç Yunan savaş uçağının, KKTC hava sahasını ihlal ettiğini belirten Özersay, "Bahse konu savaş uçakları, Girit'ten kalkarak Akıncılar köyünün üzerinden alçak uçuş yapmak suretiyle hava sahamıza girmiştir. Savaş uçakları, kısa süre sonra Girit'teki üsse dönmüştür."dedi.

 

 

     Bölgedeki hava trafiğini Eskişehir’de konuşlu olan Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi (BHHM) takip ediyor. Türk Hava Kuvvetleri, Türk Hava Sahası ile birlikte KKTC Hava Sahasını da korumaktan sorumludur.Yunan Hava Kuvvetleri, sık sık Türk savaş uçaklarına önleme yaparken,Türk Hava Kuvvetleri’nin KKTC Hava Sahasını ihlal eden 3 Yunan F 16 savaş uçağına önleme yapmaması dikkat çekiyor.Türk Hava Sahası’ndan sonra KKTC Hava Sahası da kevgire döndü.

YUNAN SAVAŞ UÇAKLARI İLK DEFA KKTC HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ !..

     Dışişleri Bakanlığı, Türk hava sahasını sık sık ihlal eden ve Kardak Kayalıklarına sanal hava taarruzu yapan Yunanistan’a nota vermiyor. Bundan cesaret alan Yunanistan ilk defa KKTC Hava Sahasını ihlal etti. Garantör Devlet Türkiye, silah yüklü uçaklar ile KKTC hava sahasını ihlal eden Yunanistan’a nota vermedi. Türk Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde kınama mesajı bile yayınlanmadı.

 

 

Silah yüklü Yunan savaş uçaklarının KKTC Hava Sahası’nda uçması KKTC’nin güvenliğini tehlikeye atıyor. Yunanistan, Güney Kıbrıs’ın Baf bölgesinde1998 yılında Hava Üssü açtı ve üsse savaş uçaklarını konuşlandırdı. Anılan Hava Üssü 21 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor.

 

 

     KKTC’nin ve adada yaşayan soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak için en kısa zamanda Geçitkale bölgesine Türk Hava Kuvvetleri Üssü açılmalı bu maksatla Geçitkale Havaalanı’ndan istifade edilmelidir.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

 

 



Bu yazı 4342 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA