gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na siyah çelenk bırakıldı!..
Tarih: 18-05-2019 13:33:00 Güncelleme: 18-05-2019 13:41:00


Türk Adaları’ndaki Yunan işgalini protesto etmek maksadıyla hazırlanan duyuru Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan’ın köşesinde yayımlandı. Protesto gösterisine ülkesini ve milletini seven bütün vatandaşlarımız ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partiler davet edildi.

     İzmir Gündoğdu Meydanı’nda, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü yapılan protesto gösterisine İzmir’de yaşayan vatandaşlarımız ile Halkın Kurtuluş Partisi, Millet Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yeniden Aydınlanma Derneği ve Aydınlık Gazetesi İzmir temsilcileri katıldı.

     Gündoğdu Meydanı’nda toplanan grup, “İşgalci Yunanistan Adalardan Defol”, “Adalar Vatan Toprağıdır Terkedilemez”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler” sloganları atarak Yunanistan Başkonsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti.

     Grubun, Başkonsolosluğun önünde basın açıklaması polis tarafından engellendi. Gruptan 5 kişinin Yunanistan Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakmasına izin verildi. 

 

     Başkonsolosluğa çelenk bırakıldıktan sonra yaptığım konuşmada, “Yunanistan en kısa sürede bu adaları boşaltmalıdır. Geldikleri gibi gidecekler. Gitmezlerse bedelini ödemek zorundalar, ödeyeceklerdir” açıklamasını yaptım.

     Av.Tacettin Çolak da yaptığı konuşmada, adaların işgalinin bir vatan sorunu olduğunu, bu işgale sessiz kalan AKP hükümetinin de vatana ihanet içinde olduğunu bununla ilgili adaların ait olduğu illerin valileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptıklarını, bu suç duyurularının sonuçsuz bırakıldığını söyledi.

     Yeniden Aydınlanma Derneği İzmir İl Başkanı Musa Uçan da yaptığı konuşmada, “İnşallah bu ada işgalleri son bulacaktır. Biz huzur istiyoruz. Türk Milleti dünyanın en barışçıl milletidir” dedi.

     Daha sonra Başkonsolosluğun karşısındaki kaldırımda yapmış olduğum Basın Açıklaması aşağıya çıkarılmıştır;

 

İZMİR BASIN BİLDİRİSİ - 16 MAYIS 2019

Değerli Basın Mensupları;

18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı;

*09 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülen Yunan askerleri yine İzmir’de. Başta İzmir Koyun Adası olmak üzere Doğu Ege Denizi’nde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 2004’den beri tam 15 yıldır Yunan işgali altındadır.

*Adalarımızda kurulan 13 Yunan Askeri Üssü’nde 5 binden fazla Yunan askeri elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Yunanistan, 1923 Lozan Antlaşması, 1947 Paris Antlaşması ve 1975 Helsinki Nihai Senedi ile birlikte uluslararası hukuku ihlal ediyor. Türk topraklarındaki Yunan işgalini şiddetle kınıyoruz.

*Yunanistan, derhal, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığındaki Yunan bayraklarını indirmeli, adalardaki Yunan askerleri ile Yunan vatandaşlarını tahliye etmeli ve  adaları boşaltarak Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim etmelidir.

 

Kuzey Ege Adaları;

*13-14 Şubat 1914 tarihli Altı Büyük Devlet Kararı ve 1923 Lozan Antlaşması ile  Yunanistan’a, Kuzey Ege Adaları’nın sadece kullanma hakkı  verilmiştir. Silahsız olmak kaydıyla kullanma hakkı verilen Taşoz, Semadirek, Limni Midilli Sakız, Sisam, Ahikerya, İpsara ve Bozbaba adaları 1960’lı yılların başından itibaren Yunanistan tarafından silahlandırılmıştır. Ayrıca, Taşoz Adası karasularındaki Türk petrolü 2015’ten beri Yunanistan ve İsrail tarafından çalınıyor.

*Adaları silahlandırmak suretiyle, Altı Büyük Devlet Kararı ve 1923 Lozan Antlaşmasını ihlal eden Yunanistan, adaları kullanma hakkını kaybetmiştir. Yunanistan anılan adaları boşaltmalı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim etmelidir. Taşoz Adası’ndan edinilen petrol geliri de Türkiye’ye iade edilmelidir.

Girit Adası;

*1913 Londra Antlaşması, 1913 Atina Antlaşması ve 1923 Lozan Antlaşması ile Yunanistan’a Girit Adası’nın sadece dörtte biri verilmiş, adaların etrafındaki 14 Ada ile adacık ve kayalıklar Türk egemenliğinde kalmıştır.

*Lozan’dan sonraki süreçte Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ, Girit Adası üzerindeki haklarından fiili olarak feragat etmiş ve ada üzerindeki dörtte üçlük pay aslına rücu ederek Türk toprağı olmuştur. Yunanistan, Girit Adası’nın dörtte üçünü boşaltarak Türkiye’ye teslim etmelidir.

Doğu Akdeniz;

* 2014 yılında, Girit Adası güneyindeki Türk Kıta Sahanlığını parselleyerek satışa çıkaran Yunanistan, Eylül 2018’de, Türkiye’ye ait parselleri Exxon Mobil ve ortağı Qatar Petroleum ile Total ve Hellenic Petroleum şirketlerine satmıştır. Bu durum asla kabul edilemez.

 

 

*İsrail Doğalgazını Avrupa’ya taşımak için planlanan EastMed-Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı, Türk Kıta Sahanlığını ihlal ediyor. Türkiye’nin müsaadesi olmadan anılan boru hattı Türk Kıta Sahanlığı’ndan geçirilemez.

*Girit Adası’na İsrail Radarı kurulması planlanmıştır. Girit Adası’nın dörtte üçü yani çoğunluk payı Türkiye’ye ait olduğu için Girit’e İsrail Radarı kurulamaz.

*Türkiye, uluslararası antlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan Başbakanı Çipras’ın anılan çalışmalara yönelik olarak küstahça söylemleri kabul edilemez.

Sözde Pontus Rum Soykırımı iddiaları;

*Yunan Hükümeti ve Türkiye’deki işbirlikçilerin sık sık gündeme getirdiği Pontus Rum Soykırımı iddiaları tamamen yalan ve iftiradır. 1923 Tarihli Lozan Antlaşması’na bakıldığında, iddiaların tamamen yalan olduğu görülecektir.

*Yunanistan’ın da imzaladığı Lozan Antlaşması’nın hiçbir yerinde Pontuslu Rumların soykırımı ile ilgili hiçbir kayıt yoktur. Aksine Lozan Antlaşmasının 59.Maddesinde, Yunan Ordusunun, Anadolu’da, Türk Milleti’ne karşı yaptığı katliamlar açık bir şekilde yazılmış ve katliam bizzat Yunanistan tarafından kabul ve tescil edilmiştir.

Türk kamuoyuna ve dünya kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 2998 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA