gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
ABD Kongresi’ndeki belgeler Ermeni Soykırımı iddialarını yalanlıyor!...
Tarih: 07-11-2019 21:14:00 Güncelleme: 07-11-2019 21:14:00


Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye’ye karşı hazırlanan iki tasarı Senato’nun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde,29 Ekim 2019’da kabul edildi. ABD Temsilciler Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan karar tasarısını ve Türkiye’ye yönelik yaptırımları kabul etmesinin ardından Meclis’ten ABD’ye sert tepki verildi. TBMM Başkanlığı kabul ettiği tezkere ile ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı kararını kınadı, reddetti ve yok hükmünde saydı.

 

ABD Kongresi’ndeki belgeler hem Ermeni soykırımı iddialarını hem de ABD Temsilciler Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan 29 Ekim 2019 tarihli karar tasarısını yalanlıyor. 1919-1927 Yılları arasında Türk sularında ABD Doğu Akdeniz Filosu Komutanı ve İstanbul’da ABD Yüksek Komiseri olarak görev yapan Amiral Mark Lambert Bristol, 28 Mart 1921’de, Amerikan Dış Görevler Komiserleri Kurulu Sekreteri Dr. Barton’a mektupla gönderdiği raporda, Ermeni iddialarının kesinlikle yanlış olduğunu belirtiyor.Sözde Ermeni soykırımı iddialarının sahibi Hovanisyan’ın dört ciltlik tarih kitabında Amiral Bristol’un mektubundan bahsedilmiyor. Çünkü Amiral Bristol’un mektubu Hovanisyan’ın soykırım iddialarını çürütüyor.

 

 

Mektup, ABD Kongre Kütüphanesi’nin el yazmaları bölümünde ( Bristol Papers, Manuscript Division, Library of Congress ) muhafaza ediliyor. Kongre Kütüphanesi; Temsilciler Meclisi, Senato ve Yüksek Mahkeme’nin deyer aldığı Amerikan Kongre Binası’nda bulunuyor.Temsilciler Meclisi’nde Türkiye aleyhine karar verenler, aynı binada bulunan Kongre Kütüphanesi’ndeki belgelere baksalardı böyle bir yanlışlığa taraf olmazlardı.

 

Amiral Bristol’un mektupları, Amerikalı Yazar Samuel A. Weems tarafından 2002 yılında yazılan ARMENIA, SECRETS OF A “CHRISTIAN” TERRORIST STATE ( ERMENİSTAN, “HRİSTİYAN” TERÖRİST DEVLETİN SIRLARI ) adlı kitapta yayınlandı.

 

Amiral Bristol, Dr. Barton’a gönderdiği mektupta, “Türklerin, Kafkaslar’da binlerce Ermeni’yi katlettiklerine dair raporların ABD’de rahatça dolaştığını görüyorum. Amerikan halkının gördüğü Ermeni raporları kesinlikle yanlıştır. ABD’de bu tür yanlış raporların teyit edilmeden dolaşması rezalettir.

 

 

Kars ve Gümrü’deki Amerikan Yardım Kuruluşu çalışanlarının raporlarından başka elimde kendi İstihbarat Subayımın raporları da var ve Ermeni raporlarının doğru olmadığını biliyorum. Sizin ve Yakın Doğu Komitesi’nin bu gibi yanlış raporların dolaşmasını engellemek için yapacağı bir şey yok mu?” diyor.

 

 

     Amerikalı Yazar Samuel A. Weems, kitabı yoğun araştırmalar yaparak, Vaşington, Roma, Paris, Londra, Moskova ve İstanbul’da yazdığını belirtiyor. Türkiye’de İstanbul’daki arşivlerin sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Weems, Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki ve Ermeni Devrim Federasyonu’nun Boston’da bulunan ofislerindeki dosyaların araştırmacılara ve halka kapalı olmasını eleştirerek, “Ne saklıyorlar?” diye soruyor.

 

Weems, Japonların 1941’de Hawai Adaları’na yaptığı saldırı sonrasında, Amerikan yönetiminin, ülkede yaşayan Amerikalı Japonları, Amerika’nın batı kıyılarından daha iç bölgelerdeki kamplara gönderdiğini anlatıyor. Weems, “Osmanlıların 1915’te yaptıkları da bundan farklı değildi.Yeniden yerleştirme ( Relocation ) soykırım değildir”diyor. Weems ayrıca Ermenilerin terörist birlikler oluşturarak Osmanlı’ya karşı savaşan Rus orduları ile ortak hareket ettiğini ve Müslümanlar, özellikle de Türkler üzerinde etnik temizlik hareketi yaptıklarını söylüyor.

 

 

Weems, Ermenilerin 1992’de 1 milyondan fazla Azeri Türk’ü doğdukları topraklardan atarak onları şehirdeki mülteci kamplarında yaşamaya zorladıklarını belirtiyor.

 

ERMENİLER TARAFINDAN YAPILAN KATLİAM BELGELERİ

 

     Osmanlı Arşivi’nde, Ermeni iddiaları ile ilgili olarak, 70’li yılların sonlarında başlayan ve 2000 yılına kadar süren inceleme ve araştırma çalışması yapıldı. Dışişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürütülen çalışmalara diplomatlar ile birlikte akademisyenler ve askerler de katıldı. Çalışma sonucunda elde edilen bilgiler Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından 2001 yılında iki ciltlik kitap halinde yayımlandı.

 

 

Kitapların adı “Ermeniler Tarafından Yapılan Katliam Belgeleri”. Kitaplarda, 1914-1921 yılları arasında, Ermeniler tarafından Türklere uygulanan katliamın, eski Türkçe olarak yazılmış belgeleri ile birlikte belgelerin günümüz Türkçesi’ne uyarlanmış çevirileri ve İngilizce çevirileri de var. Ermeniler tarafından, trenden atılarak, gözleri oyularak, işkence ve diğer yöntemler ile öldürülen Türk sayısı 518.105 (Beşyüzonsekizbinyüzbeş) kişi.

 

LOZAN ANTLAŞMASI DA ERMENİ İDDİALARINI YALANLIYOR !...

 

     24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması, Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın muhasebesi şeklinde yazılmıştır. Lozan Antlaşması’nın 59. Maddesinde Yunan Ordusu’nun Anadolu’da yaptığı katliamlar tescillenmiştir. Ancak antlaşmanın hiçbir yerinde Ermeni soykırımı iddialarını doğrulayacak hiçbir ifade yoktur. Lozan Antlaşmasını imzalayan devletler arasında İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya da var.

 

TÜRKİYE, KAMU DİPLOMASİSİ YAPARAK SOYKIRIM VE YAPTIRIM TASARISINI ENGELLEMELİDİR !...

 

ABD Temsilciler Meclisi’nin 29 Ekim 2019’da kabul ettiği tasarı, Senato’ya sevk edildi. Türkiye, ABD Senatosu’ndan aleyhimize bir karar çıkmaması için kamu diplomasisi yapmalı ve sözde soykırım tasarısı ile yaptırım tasarısının kabul edilmesini engellemelidir. ABD’de bulunan diplomatlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile Türkiye’den gönderilecek siyasetçi, akademisyen, iş insanları ve bürokratlarımız kamu diplomasisi yaparak Senato’dan lehimize karar çıkmasını sağlamalıdır.

    

Kamu Diplomasisi için ABD Kongre Kütüphanesi’nde bulunan Amiral Bristol Mektuplarından, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ermeniler Tarafından Yapılan Katliam Belgeleri’nden ve Lozan Antlaşması’ndan istifade edilmelidir.

 

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI YALANLAYAN AMİRAL BRİSTOL’UN İSTANBUL’DA 1920’DE AÇTIĞI AMERİKAN HASTANESİ, 1994’TE VEHBİ KOÇ VAKFI’NA DEVREDİLDİ

 

Türk sularında ABD Doğu Akdeniz Filosu Komutanı ve İstanbul’da ABD Yüksek Komiseri olarak görev yapan Amiral Mark Lambert Bristol, 1920’de, İstanbul’da Amerikan Hastanesi’ni açtı.

 

 

     Ermeni soykırımı iddialarını yalanlayan Amiral Bristol’un1920’de açtığı Amerikan Hastanesi, 1994’te Vehbi Koç Vakfı’na devredildi.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

 

 



Bu yazı 5071 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA