gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Mevlüt Çavuşoğlu, Dimitri’yi alkışlarken Ege’de neler oldu?
Tarih: 19-08-2019 23:44:00 Güncelleme: 19-08-2019 23:44:00


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk Büyükelçileri, 08 Ağustos 2019 Perşembe günü, Ankara’da Büyükelçiler Konferansı’nda Türk düşmanı, işgalci Dimitris (Dimitri)  Avramopoulos’u hararetle alkışlarken aynı gün Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı, işgal altındaki 3 Türk adasına gelerek Türkiye’ye meydan okudu. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, 08 Ağustos 2019’da Aydın İl sınırları içinde bulunan Hurşit, Eşek ve Nergizçik adalarını ziyaret etti. Korgeneral Kambas’a, Adalar Yüksek Komutanı (ASDEN Komutanı) Korgeneral  Georgios Dimitropoulos da refakat etti. Ziyaret ve denetleme ile ilgili haber ve resimler Kalymnos news-gr ve Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

 

 

     Korgeneral Kambas, hiçbir engel ile karşılaşmadan askeri helikopter ile Aydın Hurşit Adası’na gelerek işgalci Yunan askerlerini denetledi.

 

 

     Hurşit Adası’na yerleştirilen sivil Yunan vatandaşları da milis askerleri olarak eğitiliyor. Korgeneral Kambas, Aydın Hurşit Adası’nda görevli Yunan Milis Askerlerini de denetledi.

 

 

     Hurşit Adası’ndan askeri helikopterle Aydın Eşek Adası’na geçen Kambas, işgalci Yunan askerlerini denetledikten sonra adanın sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros’a plaket verdi.

 

 

     Ziyaretinin son durağı olan Aydın Nergizçik Adası’ndaki işgalci Yunan askerlerini de denetleyen Korgeneral Kambas, egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

 

 

     Yunanistan işgal ettiği adalarımızda açtığı askeri üsler ve adalarımıza yerleştirdiği askerler vasıtasıyla Ege Denizi’ndeki askeri faaliyetlerimizi sürekli olarak izliyor.

     Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kambas, askeri helikopter ile Türk Hava Sahasını ihlal ederken ve bir günde üç adamızı ziyaret edip Türkiye’ye meydan okurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CB Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 4504 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA