gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
AKP iktidarında, Yunan kazandı
Tarih: 16-06-2019 21:03:00 Güncelleme: 16-06-2019 21:19:00


 

 

İstanbul seçimlerini kaybeden AKP ve yandaşları “İstanbul’u Yunan kazandı” söylemleri ile Türk kamuoyunu etkilemeye çalışıyor. Ancak gerçek nedir diye baktığımızda, AKP İktidarında, Yunan kazandı.

 

Yunanistan, Erdoğan ve AKP İktidarları döneminde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını, tek kurşun atmadan  elini kolunu sallaya sallaya işgal etti.

 

Topraklarını genişleten Yunanistan işgal ettiği adalara 13 Yunan Askeri Üssü kurdu ve adalara 5 binden fazla Yunan askeri yerleştirdi. Adaları ağır silahlar ile donattı. AKP Hükümetleri, adaları boşaltması için Yunanistan’a bir tek nota vermedi. İşgalin önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Hükümet Direktifi de verilmedi.

 

KARDAK MANZARALI YUNAN TAHRİKİ !...

 

     Kalolimnoz ve Bulamaç adaları Yunanistan’a alenen teslim edilen adalar arasında bulunuyor. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, 05 Haziran 2019’da Kalolimnoz ve Bulamaç adalarını ziyaret etti. Korgeneral Kambas’ın ziyareti ile ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Kambas’a Adalar Yüksek Komutanı (ASDEN) Korgeneral Georgios Dimitropoulos da refakat etti.

 

 

 

 

     Muğla Kalolimnoz Adası’nda konuşlu Yunan Askeri Üssü’ndeki işgalci Yunan askerlerini denetleyen Korgeneral Kambas askeri karargahın önünde işgalci Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

 

 

     Kambas ve işgalci Yunan askerleri Kalolimnoz Adası’nın Bodrum kıyılarına bakan tarafına geçerek fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekilen yerin arkasında arka fon olarak Kardak Kayalıkları kullanıldı. Kardak Kayalıkları için bütün dünyayı ayağa kaldıran Türkiye, Kardak Kayalıklarının 2 mil batısında bulunan Kalolimnoz Adası’ndaki işgale seyirci kalıyor. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Kambas ve işgalci Yunan askerleri Kardak manzaralı fotoğrafları bütün dünyaya yayınlayarak Türkiye’yi tahrik ediyor.

 

 

     Korgeneral Kambas, Muğla Kalolimnoz Adası’ndan hiçbir engelle karşılaşmadan askeri helikopter ile Aydın Bulamaç Adası’na geçti. Kambas, Aydın Bulamaç Adası’nda konuşlu Yunan Askeri Üssü’ndeki işgalci Yunan askerlerini denetledi.

 

 

     Korgeneral Kambas, Bulamaç Adası’nın Didim sahillerine bakan tarafında bulunan işgalci Yunan askerlerini de yerinde denetledi.

 

 

     Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas ve Adalar Yüksek Komutanı (ASDEN) Korgeneral Georgios Dimitropoulos adalarımızda Türkiye’ye meydan okurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

 

     Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı ve ASDEN Komutanı elini kolunu sallayarak adalarımıza gelip giderken adalarımızı savunmaktan sorumlu olan Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ve Ege Ordusu Komutanı Abdullah Recep, Muğla Kalolimnoz Adası ve Aydın Bulamaç Adası’na gidemiyorlar. Bu durum, AKP iktidarında Yunan’ın kazandığını gösteren somut bir göstergedir.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 3728 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA