gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Vatana uzanan el kırılıyor mu?...
Tarih: 06-09-2019 11:06:00 Güncelleme: 06-09-2019 11:20:00


AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 100. Yıldönümü kapsamında yaptığı konuşmada özet olarak, “Vatana uzanan eli kırarız” dedi. Ancak Erdoğan’ın söyledikleri ile kendisinin ve hükümetinin icraatları taban tabana zıt durumda. Türk Vatanına el uzatan ve topraklarımızı işgal eden Dimitri’nin eli kırılmıyor. Tam aksine Erdoğan ve hükümeti tarafından baş tacı ediliyor. Neredeyse Dimitri’nin elini öpecekler. İşte somut örnekler;

 

     Eski Yunan Savunma Bakanı Dimitris (Dimitri) Avramapoulos, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Yunan askerine teslim ettiği İzmir Koyun Adası ve Aydın Eşek Adası’na 26 Haziran 2014’te gelerek işgalci Yunan askerleri ile birlikte Türkiye’ye meydan okudu. 01 Kasım 2014’te Savunma Bakanlığı görevi sona eren ve Avrupa Birliği Göç İşleri Komiserliği’ne atanan Dimitri, aynı gün Erdoğan’ın daveti üzerine İstanbul’a geldi.        

 

 

     Erdoğan, Türk topraklarında ve Yunan bayrağı altında Türkiye’ye meydan okuyan İşgalci Dimitri’den hesap sormak ve elini kırmak yerine Dimitri’yi hararetle tebrik etti. Hem de iki eli ile tokalaşarak.

 

 

     Erdoğan, Atina’ya yapacağı ziyaret öncesinde, 27 Kasım 2017’de Türk düşmanı İşgalci Dimitri ile Ankara’da tekrar görüştü. Dimitri’nin eli yine kırılmadı.

 

 

     09 Temmuz 2018 Pazartesi günü, Beştepe’de konuşlu Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne yabancı konuklar da katıldı. Törene davet edilen ve katılanlar arasında AB Göç İşleri Komiseri Dimitris (Dimitri) Avramopoulos da vardı.

     19-20 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı’na davet edilen Dimitri, Erdoğan ve Soylu ile birlikte aile fotoğrafına girdi. Dimitri’nin eli yine kırılmadı.

 

 

     Tayyip Erdoğan ve İşgalci Dimitri 03 Haziran 2019’da, İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde yine görüştüler. Topraklarımızı işgal eden, vatan toprağımıza el uzatan Dimitri’nin eli yine kırılmadı.

 

 

     Dimitri’yi baş tacı yapma kervanına Yunan Yandaşı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu, Dimitri’yi, 19 Şubat 2019’da Havaalanı’nda karşıladı ve VIP salonunda ağırladı.

 

 

     Yunan Yandaşlığında sınır tanımayan Süleyman Soylu Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris (Dimitri) Vitsas’ı da Kartepe’deki zirveye davet etti. Bu göreve gelmeden önce Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapan Dimitri, 07 Eylül 2017’de Aydın Hurşit Adası’nda konuşlu olan Yunan Askeri Üssüne gelerek işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yapmıştı.

 

 

     Dimitri’yi baş tacı yapma kervanına Yunan Yandaşı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Türkiye’ye davet edilen Türk düşmanı işgalci Dimitri Türk Büyükelçilerine konferans verdi.

 

 

     Yunan Yandaşı Mevlüt Çavuşoğlu, vatanımıza el uzatan Dimitri’nin elini kırmak yerine Türk Büyükelçileri ile birlikte Dimitri’yi hararetle alkışladı.

 

 

     Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere Tayyip Erdoğan, milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyor ve milletimizin aklı ile alay ediyor.

 

     Sivas Kongresi Anadolu’dan Yunan askerlerini atmak ve işgale son vermek için toplanmıştı. Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Yunan askerleri yine Anadolu’da. İzmir, Aydın ve Muğla’daki adalarımızda 5 binden fazla Yunan askeri elini kolunu sallayarak dolaşırken Erdoğan hangi yüzle Sivas’a gitti?

 

TAYYİP ERDOĞAN 21 AYDIR DOSYA ÇIKARTAMADI !...

 

     AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 27 Ocak 2018’de, AKP Kocaeli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Şimdi Kılıçdaroğlu’na sorarsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Parti’ye kesmeye kalkar. “Adaları siz verdiniz, siz. Sizin partinizin başında olanlar (Atatürk ve İnönü’yü kastederek) verdi ve şimdi tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve o tarihi dosyaları, Lozan’da dâhil olmak üzere bunların önüne de milletime de bunları o belgelerle anlatacağız.” demişti.

 

     Erdoğan, 21 aydır dosyayı çıkartmadı, çıkartamadı. Erdoğan, bizzat kendisinin verdiği adaları Atatürk ve İnönü’ye yüklemeye kalktı. Atatürk ve İnönü’ye iftira attı.

 

YUNAN YANDAŞI MEDYA

 

     Milli ve yerli medya işgal haberlerine sürekli olarak yer verirken başta Anadolu Ajansı, Doğan-Demirören Medya Grubu olmak üzere Haber Türk, NTV, ahaber, Sabah, Yeni Şafak, Star vb. Yunan Yandaşı medya işgal haberlerine tam 8 yıldır sansür uyguluyor. Tarafsız Bölge programının başında Ege’de işgal edilen 18 ada konusunu gündeme getireceğini ilan eden Ahmet Hakan’a müdahale edilerek konunun tartışılması engelleniyor. Teke Tek programında Kemal Kılıçdaroğlu’na Ege’de işgal edilen adalar ve Doğu Akdeniz konusunu soracağını beyan eden Fatih Altaylı’ya reklam arasında müdahale edilerek işgal edilen adalar konusunu sorması engelleniyor. Türk Milleti, işgal haberlerine sansür uygulayan Yunan Yandaşı Medya ve Patronlarını yakından izliyor.

 

     Erdoğan, işgal haberlerine sansür uygulayan Yunan Yandaşı sözde Türk medyası ve işgal haberlerine kasten soruşturma açmayan Yunan Yandaşı sözde Cumhuriyet savcıları sayesinde iktidarını sürdürüyor. 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını Yunan askerine teslim eden, TCK 302’de tanımlanan vatana ihanet ve TMK 3’te tanımlanan terör suçunu işleyen Tayyip Erdoğan meşruiyetini kaybetmiştir.

 

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 4606 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA