gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Türk düşmanı Dimitri’den, Türk Büyükelçilerine Konferans!...
Tarih: 18-08-2019 19:02:00 Güncelleme: 18-08-2019 19:12:00


Türkiye Cumhuriyeti böyle bir aymazlık, böyle bir ihanet görmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’ye davet ettiği Türk düşmanı, işgalci Dimitris(Dimitri)  Avramopoulos, Türk Büyükelçilerine konferans verdi. Konferans duyurusu Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlandı.

 

 

     Yurt dışında görev yapan Türk Büyükelçileri ile Türkiye’de görev yapan Türk Büyükelçilerinin katıldığı XI. Büyükelçiler Konferansı’nın 08 Ağustos 2019 Perşembe günü yapılan oturumuna, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komiseri sıfatıyla katılan Dimitris Avramopoulos’un tanıtımını bizzat Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

     Konuşmasını İngilizce olarak yapan Çavuşoğlu, Dimitri’yi Yunanca kalimera (günaydın) diyerek selamladı. “Bugün komşumuz Yunanistan’dan özel bir misafirimiz, iyi bir dostumuz var, uzun süredir benim dostum” diyerek Dimitri’ye övgüler düzen Çavuşoğlu, davetini kabul ettiği için Dimitri’ye çok teşekkür etti.

 

 

     Çavuşoğlu Dimitri’nin beş kez bakanlık yaptığını ve Atina’nın eski Belediye Başkanı olduğunu da vurguladı. Tanıtımdan sonra Dimitri Türk Büyükelçilerine konferans verdi.

 

 

     Konferans bitiminde Çavuşoğlu ve Türk Büyükelçilerinin, Türk Düşmanı, işgalci Dimitri’yi hararetle alkışlamaları dikkat çekti. Topraklarımızı işgal eden Yunanistan’ın eski Savunma Bakanı’nı alkışlayan Çavuşoğlu ve Türk Büyükelçilerine yazıklar olsun.

 

 

DİMİTRİS(DİMİTRİ) AVRAMOPOULOS KİMDİR ?

     Dimitri, Yunan diplomat ve siyaset adamıdır. 1994’te Atina Belediye Başkanı seçilen Dimitri daha sonra 25 Haziran 2013 - 01 Kasım 2014 tarihleri arasında Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüttü. Dimitri 02 Kasım 2014’te Avrupa Birliği Göç İşleri Komiserliği’ne atandı ve halen bu görevi sürdürüyor.

     Dimitris Avramopoulos, Yunan Savunma Bakanı olduğu dönemde gerçek yüzünü göstermiş ve Türk Düşmanı olduğunu kanıtlamıştı. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Yunan askerine teslim ettiği İzmir Koyun Adası ve Aydın Eşek Adası’na 26 Haziran 2014’te gelen Dimitri, Yunan bayrağının altında işgalci Yunan askerleri ile birlikte Türkiye’ye meydan okudu. Adalarda konuşlu Yunan Askeri Üslerinde denetlemelerde bulunan Dimitri, egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

 

 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU İHANETTE SINIR TANIMIYOR !...

     29 Ağustos 2014’te Dışişleri Bakanlığı görevine atanan ve bu görevi beş yıldır sürdüren Mevlüt Çavuşoğlu, ihanette sınır tanımıyor ve sürekli olarak suç işliyor. İşte Çavuşoğlu’nun ihanet dosyası;

*Yunanistan, 2014’te Doğu Akdeniz’deki 42 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığını parselleyerek satışa çıkardı. Satış duyurusu 08 Ağustos 2014’te Yunan Resmi Gazetesi’nde, 13 Kasım 2014’te de AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı satış duyurularına itiraz etmedi, Yunanistan ve AB’ye nota vermedi.

*Yunanistan, İsrail ile birlikte, 2015’de, Taşoz Adası Türk  Karasularındaki Türk petrolünü çalmaya başladı. Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı hırsızlığa itiraz etmedi, Yunanistan ve İsrail’e nota vermedi.

*Çavuşoğlu, 28 Ağustos 2016’da, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın davetlisi olarak Girit Adası’na gitti. Çavuşoğlu bu ziyareti ile Girit Adası’nın etrafında işgal altında bulunan 5 Türk adasının işgaline meşruiyet kazandırdı. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan 205 numaralı açıklama ile Girit Adası’nın Yunanistan’a ait olduğu iddia edildi.

*Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve TBMM Onayı olmadan gayri meşru bir şekilde 18 Mart 2019’da Birleşmiş Milletler’e gönderilen Resmi Yazı ile Girit Adası’nın etrafında Yunan işgali altında bulunan 5 Türk Adası ve bu adalara ait 92 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığı Yunanistan’a terk edildi. Çavuşoğlu TCK Md. 302’de tanımlanan vatana ihanet ve TMK Md. 3’te tanımlanan terör suçunu işledi.

*Yunan işgali altında bulunan Türk adalarına Yunan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Savunma Bakanı ve Yunan general ve amiraller ile Hollandalı Bakanlar defalarca gelip gittiler. Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı  Yunanistan ve Hollanda’ya nota vermedi.

*Çavuşoğlu, topraklarımızı işgal eden ve bizim topraklarımızda bize meydan okuyan Dimitris Avromopoulos’u dost olarak tanımladı ve Avromopoulos’un Türk Büyükelçilerine 08 Ağustos 2019’da  konferans vermesini sağladı.

     Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini ısrarla ve inatla korumadığı ve sürekli olarak Yunanistan hesabına çalıştığı açık bir şekilde görülmektedir. Çavuşoğlu derhal istifa etmelidir.

 

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

 

 

 



Bu yazı 4424 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA