gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Yunanistan, Ege’de savaş hazırlık gösterisi yapıyor
Tarih: 21-07-2019 13:10:00 Güncelleme: 21-07-2019 13:10:00


Yunanistan, Doğu Akdeniz’de suni gündem yaratıp Türkiye’yi ve  dünyayı oyalarken Ege Denizi’nde savaş hazırlık gösterisi yapıyor. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, 02 Temmuz 2019’da gayri askeri statüde olan Limni ve Bozbaba adalarını ziyaret etti. Korgeneral Kambas’a, Tuğgeneral Georgios Vaklatzis de refakat etti. Ziyaret ve denetleme ile ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

 

 

     Korgeneral Kambas, Limni Adası’na gelişte askeri tören ile karşılandı. Kambas, gayri askeri statüdeki Limni Adası’nda konuşlu askeri birliklerin göreve hazır olma sürelerini ve harekat seviyelerini denetledi.

 

 

     Korgeneral Kambas, Limni Adası’nda konuşlu Tank Taburu’nun garajı önünde poz vererek taburda görevli Yunan askerlerini denetledi. Tank Taburu’ndaki askerlerin savaş hazırlık durumundaki kıyafetleri dikkat çekti.

 

 

     Korgeneral Kambas, Tank mürettebatı askerlerini de yerinde denetledi. Tank önünde poz veren Kambas, Lozan Antlaşması’na ve Türkiye’ye meydan okudu.

 

 

     Limni Adası’ndan Bozbaba Adası’na geçen Korgeneral Kambas, Bozbaba Adası’nda konuşlu askeri birliklerin göreve hazır olma sürelerini ve harekat seviyelerini denetledi. Kambas denetleme sonrasında adada görevli Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

 

 

     13 Şubat 1914 tarihinde Yunan Kraliyet Hükümetine, 14 Şubat 1914 tarihinde Osmanlı Devleti’ne tebliğ edilen Altı Büyük Devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) Kararı ile Yunanistan’a Kuzey Ege Adaları’nın sadece kullanma hakkı verildi. Silahsız olmak kaydıyla  kullanma hakkı verilen Taşoz, Semadirek, Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Ahikerya, İpsara ve Bozbaba adaları Türk egemenliğinde kaldı. Bu durum Lozan Antlaşması’nın 12 ve 13. Maddeleri ile teyit edildi.

      Korgeneral Kambas’ın ziyaret ettiği Limni Adası’nda bir Mekanize Tugay, Bozbaba Adası’nda da bir Alay kuvvetinde askeri birlik görev yapıyor. Diğer adaları da silahlandıran, Altı Büyük Devlet Kararı ile Lozan Antlaşması’nı ihlal eden Yunanistan toplam 9 adadan oluşan Kuzey Ege Adalarını kullanma hakkını kaybetmiştir. Yunanistan anılan adaları en kısa zamanda boşaltarak Türkiye’ye teslim etmelidir.

     Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kambas, gayri askeri statüdeki Limni ve Bozbaba adalarında savaş hazırlık gösterisi yaparak Türkiye’ye meydan okurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 5029 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA