gaziantep escort
Bugun...


Ümit YALIM

facebook-paylas
Vatan toprakları Yunan işgali altındayken, Türk askerinin Libya’da ne işi var?
Tarih: 01-01-2020 22:05:00 Güncelleme: 01-01-2020 22:23:00


Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere, 30 Aralık 2019’da TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Muhalefetin, “Libya’da ne işimiz var” eleştirilerine cevap veren AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Madem Libya’nın bizimle ilgisi yok öyleyse Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu? dedi. 

 

Erdoğan’a hatırlatalım; Gazi Mustafa Kemal’in gittiği Libya Osmanlı toprağıydı, vatan toprağıydı ve İtalyan işgali altındaydı. Mevcut durum itibarıyla, Libya Türk toprağı değil.Türk Subayı ve Türk askeri öncelikle işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak üzere görevlendirilir. İzmir, Aydın ve Muğla İl sınırlarımız içinde bulunan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 2004 yılından beri, tam 15 yıldır Yunan işgali altında. 

 

Şimdi biz de Erdoğan’a soralım;

“Vatan toprakları Yunan işgali altındayken, Türk askerinin Libya’da ne işi var ?”

 

Türkiye, Libya’ya asker gönderilmesini tartışırken, Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Türk adalarına yerleştirilen Yunan askerleri, 18 Aralık 2019’da, İzmir’den meydan okudu. Binali Yıldırım’ın pasaportla girebildiği İzmir Koyun Adası’na elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz giriş yapan Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, adada konuşlu Yunan askerlerini denetledi. 18 Aralık 2019’da İzmir Koyun Adası’na gelen Korgeneral Kambas’a, Adalar (ASDEN) Yüksek Komutanı da refakat etti.

 

Denetleme ile ilgili haber ve fotoğraflar Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

 

 

 

İzmir Koyun Adası’nda konuşlu Yunan askeri üssünde Harekâta Hazırlık Denetlemesi yapan Korgeneral Kambas, Yunan birliğinin yüksek reaksiyon seviyesinde olduğunu vurguladı. Kambas’ın Yunan bayrağı ile poz vermesi ve adada cephanelik binasının bulunması dikkat çekti. Yunanistan’ın İzmir Koyun Adası’ndaki askeri yığınağını artırdığı görülüyor.

 

 

Yunan bayrağı ve tam teçhizatlı Yunan askerleri ile birlikte Türkiye’ye meydan okuyan Korgeneral Kambas, denetleme bittikten sonra Yunan askerlerine hitap ederek askerlerin Noel’ini ve Yeni Yılını kutladı.

 

 

Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kambas, bizim adamızda Türkiye’ye meydan okurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CB Yardımcısı Fuat Oktay, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olanı biteni turist gibi seyrettiler. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

 

Yunanistan işgal ettiği adalarımızda 7 Kara Üssü, 4 Deniz Üssü ve 2 Helikopter Üssü olmak üzere toplam 13 Yunan Askeri Üssü açtı.

 

 

Yunan Askeri Üslerinde 5 binden fazla işgalci Yunan askeri elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Erdoğan ve AKP Hükümetleri işgali sona erdirmek için hiçbir girişimde bulunmuyor.

 

 

Yunanistan, Türk adalarındaki askeri üslere, uçaksavar, top, havan gibi ağır silahlar ile zırhlı araçlar yerleştirdi.

 

 

 

 

Yunan askerleri, Erdoğan ve AKP Hükümetlerine güvenerek adalarda kuzu çeviriyor ve sirtaki yapıyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk askerinin birinci öncelikli vazifesi Türk vatanını savunmaktır. Vatan toprakları işgal altındayken, Libya’ya asker göndermek Türkiye’yi maceraya sürüklemektir. Türkiye, Libya’da savaşı değil barışı desteklemelidir.

 

 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri



Bu yazı 10240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA