gaziantep escort
Bugun...


Çetin ÜNSALAN

facebook-paylas
Herkes mi hatalı?
Tarih: 26-11-2019 23:56:00 Güncelleme: 26-11-2019 23:56:00


Ekonomide işler yönetilemez bir hal almışken ve arka arkaya yönetimsel hatalar yapılmaya devam edilirken, bırakın sorunları çözmek için adım atmayı, sorunları kabul etmeyen, reddeden, hatta sorunun kaynaklarını da bir hesap peşinde olmakla suçlayan bir tavır akıl alır gibi değil.

 

Son olarak Cumhurbaşkanı, Katar dönüşü EYT konusunun ülke ekonomisini çökertmek için bir adım olduğunu belirtti. Ama buna artık ‘el insaf’ denir. Sizce insanların gasp edilmiş haklarının peşine düşmesi, bir hesaba bağlanabilir mi?

 

Aslında mesele sadece EYT’liler değil ki... Her konuda birileri hata yapıyor. EYT’liler hatalı. Neden? Çünkü hukukun geriye dönük işletilmesiyle kaybettikleri haklarının geri verilmesini istiyorlar. Hata bunun neresinde?

 

Ülkede işvereni, işçisi, memuru, atanamayan öğretmeni, çiftçisi, esnafı, öğrencisi, işsizi, çalışanı, çalışmayanı, üretmek için mücadele vereni, bankası, borçlusu, alacaklısı aklınıza kim gelirse hep bir bahane... Herkes hatalı olabilir mi?

 

Yoksa herkesin hatalı duruma düştüğü yerde, ekonominin yönetimsel hatalar yapmış olması, sorunları kabul edip düzeltmek için ortak akıl aramak yerine, yok sayması mıdır hata olan? Hatalı olan ekonomi yönetimi olmasın?

 

Kredisini ödeyemeyen, alacağını tahsil edemeyen, pazara gidecek parası olmadığı için hayatını sonlandıran, kirasını ödeyemeyen, açıklanan enflasyonun beş katı maliyetle yaşayamadığını söyleyen, işsiz kalmasına rağmen sağlık sigorta primi istenen, açlık sınırının altında aldığı asgari ücretten zorla BES kesilen, siftah yapamadığı için normal primini ödemekte zorluk çekip, şimdi yeni yılla BES gibi bir zorunlu kesintiyle karşı karşıya kalan esnaf, çalışan, çalışmayan, üreten herkes hatalı olabilir mi?

 

Tüketim ekonomisi uyguladıktan sonra insanların borca batmasına neden olma ihtimalini yok sayıp, son olarak 23 milyon civarında olduğu söylenen icralık dosyaların sahiplerinin tamamı mı hatalı?

 

Bakanlık açıklamalarına göre sayıları 3 bine yaklaşan, konkordatoya başvuran firma sahiplerinin tamamı mı kötü niyetli? İş bulamadığını, geçinemediğini fırsat bulup size söyleyen kadın, tarlasındaki ürünü toplamaya maliyetler nedeniyle imtina eden çiftçi, açlık sınırını baz alarak asgari ücrete zam isteyen temsilci, bu zam yapılsa bile üzerine gelecek vergi ve primle dönemeyeceğini açıklayan sanayici; hepsi mi hatalı?

 

Perakende furyasına katılarak zor duruma düşenlerin son örneği Sarar, yüksek vergiler nedeniyle kayıp ve kaçağın arttığından yakınan tütün mamulleri firması, zor süreci atlattıktan sonra yeni havalimanının maliyetleriyle finans dengesi dağıldığı için bilet satışlarını ve uçuşunu durduran Atlasglobal firması... Hepsi mi hatalı?

 

Sizce ülkedeki herkes sıkıntı çekiyorsa, sanayicisinden işçisine, memurundan emeklisine, öğrencisinden esnafına, çiftçisinden işsizine herkes işlerin döndürülemez hale geldiğini belirtiyorsa, sizce herkes hatalı olabilir mi? Ne olur bir kez kendinize sorun: Herkes mi hatalı?

 

cetinunsalan@yahoo.com



Bu yazı 13469 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA