gaziantep escort
Bugun...


Çetin ÜNSALAN

facebook-paylas
Bakan’ın metaverse dünyası
Tarih: 12-06-2022 21:51:00 Güncelleme: 12-06-2022 21:51:00


Göreve geldiği günden beri, ekonomide her şeyin düzeleceği konusunda ülkeyi ikna etmeye çalışan, hatta uyuyup 6 ay sonra uyanılmasını tavsiye eden Bakan Nebati’nin beklentileri de, temennileri de pek tutmamış gözüküyor.

 

6 ayın sonunda geldiğimiz noktada, dolar / TL yıpranmasından, sıkıntıyı ötelemek adına gizli faiz dağıtılmasına, rantiye beslenirken en az 80 milyon kişinin feda edilmesine ve aslında sorun yaşamadıklarının anlatılmasına, yapılan zamlardan rekor açıklara kadar her şey tam anlamıyla ortada.

 

Daha kötüsü ne biliyor musunuz? Altı ayın sonunda Bakan Nebati halen konuyu görmemek ya da göstermemekte ısrarlı. İnsanların hem bireysel hem de ticari anlamda iliklerine kadar hissettiği sıkıntılar alenen ortadayken, son yaptığı açıklamada ‘insanlar iş buluyor, çarklar dönüyor’ dedi.

 

Bununla da yetinmedi tüketici kredilerinde frene basılmasından iki gün sonra, kredilerde dar gelirli vatandaşlar için pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

“Uyuyun, uyanın; bana inanın, beni üzmeyin; gözlerime bakın” gibi bir dizi ilginç çıkışın sonunda, yaşananlara rağmen sarf edilen bu ifadeler ise Bakan Nebati’nin metaverse dünyasında yaşadığını söylemeye mümkün kılıyor.

 

Aslında Bakan’a tek başına da haksızlık etmemek lazım. Son 20 yıldır, dünyadaki parasal genişlemenin ötesinde sahte ve sanal bir dünyada yaşayan, belki de dünyada ilk metaverse çağına giren ülke Türkiye…

 

Böylesine sanal bir dünyanın 20 yılda getirdiği hasarların üzerine, Bakan olup her şeyi çözmesini beklemek elbette haksızlık olur. Fakat en azından hayal dünyasından çıkmasını beklemek mümkün.

 

Bu konuda çok iddialıyım, bugünlerin en popüler konularından biri olan, sanal bir dünyada ekonomi yaratmanın açılımlarının konuşulduğu metaverse dünyasına, bu yeryüzünde giren ilk ülke olma özelliğini taşıyoruz.

 

Çiller döneminde ortaya atılan ama finansal açmazlar nedeniyle başarıya ulaşmamış iki anahtar projesini, dünyadan gelen borç parayla uygulamaya sokmuş, günün sonunda şirketlerinden bireylerine herkesi borca batırmış bir ekonomi anlayışının, ülkeye yaşattığı sahte güzelliklerin sonuna geldik.

 

Bundan sonra çalışanın, aklını kullananın, başkasının parasıyla düğün bayram yapmak yerine, alın teri dökerek üreten ve kazananın, sadece üretmekle kalmayıp, hayata dair fayda sağlayacak bir duruş gösterenlerin dönemindeyiz.

 

İyimserlik, kötümserlik masalını bir kenara bırakıp, ekonominin gerçeklerden ibaret bir alan olduğunu bilenlerin, dünya metaverse çağına girerken gerçek dünyaya uyanacağı bu süreci doğru okumak, sadece bireylerin ya da şirketlerin değil, ülkenin de bekası haline geldi. Bakan mı? Bırakın sahte rakamlar dünyasında mutluluğuna devam etsin. Çünkü çıkmaya niyeti yok.

 

cetinunsalan@yahoo.com



Bu yazı 13669 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA