gaziantep escort
Bugun...


Çetin ÜNSALAN

facebook-paylas
Her şeyin fiyatını indirin
Tarih: 04-10-2019 12:46:00 Güncelleme: 04-10-2019 12:48:00


Enflasyon tek haneye indi. Milletçe gurur tablomuzu doğru okuduğumuzda, geçen sene ile bu yıl arasında yüzde 16 oranında daha rahat yaşıyor olduğumuzu anladık. Malum geçen sene yüzde 25’lerde enflasyon bizi dağıtırken, bugün yüzde 9,26 ile yine tarihe imza atacak bir başarıya ulaştık.

 

Güler misin, ağlar mısın bir tablo karşısında gerçek ne biliyor musunuz? Hiç kimse açıklamaya inanmıyor. Zira herkes iliklerine kadar alım gücünün düşüşünü, yetişemediği fiyatları, geçim sıkıntısını iliklerine kadar hissediyor.

 

Bakan Albayrak mizahı seven bir siyasetçi. Sanırım bu açıklamanın arkasında durması da bundan kaynaklanıyor. Ama Cem Yılmaz’ın oyunlarındaki ‘komedyenin ölümü’ başlığını taşıyan bölümdeki iki replik buraya çok yakışıyor. “Bu sefer güldürmedi ve son şakasını yaptı.”

 

Şu açıklanan enflasyonu ciddiye alan tek bir kişi olduğunu zannetmiyorum. Buna Bakan Albayrak da dahil. Eğer zaten inanarak anlatıyorsa, durum düşündüğümüzden de kötü demektir.

 

Mesela Bakan çıkıp şunu söyleseydi çok saygın olurdu: “Geçen yılın ikinci bölümünde dolar başta olmak üzere yaşadıklarımız malum. O günlerle mukayese ettiğimizde enflasyonumuzda baz etkisiyle bir düşüş ortaya çıktı. Ama bunun kalıcı ve gerçek olmadığını biliyoruz. Yine de bu fırsattan yararlanarak sorunu telafi etmenin yollarını arayacağız.”

 

Elbette böyle demedi. Ballandıra ballandıra nasıl enflasyonun düştüğünü anlattı. Kendin çal kendin oyna cinsinden, birileri ‘acaba bu havayla risk satacak adam bulur muyuz’ diye alkışladı, birileri de ‘buna inandırırsak gerçekten düşer’ gibi bir aymazlığın içerisinde alkış tuttu.

 

Hadi fotoğrafı tersten okuyalım. Madem enflasyon düştü, biz de vatandaş olarak taleplerle ortaya çıkalım. Mesela doğalgaz, elektrik, ulaştırma başta olmak üzere tüm zamlar geri alınsın. Hata yapıldığı, fazla zam yapılarak vatandaşa haksızlık yapıldığı söylensin.

 

Cezalarda geriye dönük ödemeler yapılsın. Malum yeniden değerleme oranı bunun çok çok üzerinde... Yeni ekonomi programda tavsiye edildiği üzere gerçek değil, çıkan enflasyon üzerinden ihtiyari zam yapılması fikrinden vazgeçilsin.

 

Elbette bunların hiçbiri size inandırıcı gelmiyor değil mi? İşte bunlar ne kadar inandırıcıysa, çıkan enflasyon da, Bakan Albayrak’ın açıklamaları da o kadar inandırıcı. Bir ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ içerisinde, hiçbir inandırıcılığı kalmamış kurum ve kişilerin söylediklerine inanmamız isteniyor. Üstelik kendi gerçeğimize yabancılaşarak.

 

Peki şimdi ne olacak? Enflasyon belki de önümüzdeki bir kaç ay daha tek hanede tutulup yeni yılda maaş zamları bunun üzerinde verilecek. Elbette bu ürün zamlarıyla tek hanede tutmak mümkün olursa... Sahte bir enflasyon rakamı üzerinden faizler düşürülüp, konut sektörü kurtarılmak istenecek. Sonra da hem beraber kendi yaptığımız pisliğin içinde dans edeceğiz.

 

Allah akıl fikir versin. Kim bilir belki de bize Bakan değil, gören lazım.

cetinunsalan@yahoo.com



Bu yazı 9264 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA