gaziantep escort
Bugun...


Çetin ÜNSALAN

facebook-paylas
Eleştiri hastalığı sektör yaratır mı?
Tarih: 13-01-2020 00:49:00 Güncelleme: 13-01-2020 00:49:00


Türkiye’de gerek siyasetin, gerekse vatandaşın kendi arasındaki konuşmaları şöyle bir hafızanızdan geçirin. En büyük sorunlarımızın başında ne geliyor? Sürekli eleştiren ama çözüm üretmeyen yapımız.

 

Bugüne kadar iktidarıyla muhalefetiyle bir kenara, iş hayatında bile işleyişte başımızın en büyük sorununu bu oluşturdu. Ne yazık ki bu özelliğimiz de bize büyük ölçüde zaman ve para kaybettiriyor.

 

Peki bunu bir sektöre çevirmek mümkün mü? Yani kusur bulma ve bunu ortaya koyma üzerinden Türkiye’de bir sektör yaratabilir miyiz? Hem de bu sektörü yeni ekonominin en çok ihtiyacı olan bir konuda, Türkiye’yi marka haline getirerek katma değer elde edebilir miyiz?

 

Aslında bu konuyla ilgili bir öneri var. Türk insanının bu özelliğinden yola çıkan ve bu tavrın olumluya çevrilebileceğini belirten bir konuğu, geçtiğimiz hafta radyo programımda ağırladım.

 

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen nezdinde dernek bu özelliğin yazılım testlerinde rahatlıkla kullanılabileceğini ve Türkiye’nin bu konuda bir marka olabileceğini belirtiyor.

 

Batıda yazılım geliştirenlerin ülkelerinde bu işi 10 birime yaptırırken, Hindistan’da 2 birime çözdüklerini söyleyen Yitmen, test kalitesinin yeterli olmamasının gelen talepler doğrultusunda Türkiye’de fırsata çevrilebileceğini söyledi.

 

Türkiye’de testlerin son derece nitelikli yapıldığını ve geliştirmelere katkı sağlanabileceğini ifade eden Başkan Yitmen, 5 birime rahatlıkla hizmetin verilip, dünyanın bu konuda bilirkişisi, uzmanı ve çıkan her yazılımın test edilebileceği bir saha olunabileceğini belirtiyor.

 

Bence son derece dikkate alınması gereken, cazip bir öneri. Elbette Koray Yitmen, bunun bir fasoncu zihniyetinde de yapılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Türkiye’nin doğru bir stratejiyle dünyadaki tüm gelişmeleri önceden test etme fırsatı yakalarken, bunun yazılım sektörünün gelişimine de büyük katkı sağlayacağına inanıyor.

 

Made in Turkey’in bir süreç ve zaman gerektireceğini, ama rahatlıkla ülkeyi bir test merkezi haline dönüştürerek marka olunabileceğini söylüyor. Şu konuda yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem. Yitmen, işi gücü bırakalım da buna odaklanalım demiyor.

 

Sadece diğer gelişmelerde yol alırken, yepyeni bir sektör yaratabileceğimizi ve burada yakalanacak kredibilitenin Türkiye’de üretilen yazılımlar başta olmak üzere, her türlü mal ve hizmetin bedeline, algısına yansıyabileceğini vurguluyor.

 

Hatta Yitmen, işe oyun sektöründen rahatlıkla başlayabileceğimize de dikkat çekiyor. Ne dersiniz? Düşünmeye ve üzerinde çalışmaya değmez mi?

 

cetinunsalan@yahoo.com



Bu yazı 14295 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA