gaziantep escort
Bugun...


Çetin ÜNSALAN

facebook-paylas
Apartmanı kim yönetiyor?
Tarih: 25-02-2021 23:42:00 Güncelleme: 26-02-2021 12:08:00


Bir apartman düşünün. 83 daireli ve kat malikleri bunu yönetmesi için bir yönetici seçiyor. Gel zaman git zaman apartmanda işlerin yolunda gitmediği düşünülünce, kat maliklerinin yarısı toplanıp yöneticiyle bir araya geliyorlar.

 

Bu durumda yöneticinin yapması gereken ne? Sorulara, mantıklı, temellere dayalı, anlaşılabilir, hukuka uygun yanıtlar vermek. Çünkü o kişinin maaşını da onlar ödüyor; apartmanın gerçek sahipleri de onlar. Hadi kurguyu biraz detaylandıralım.

 

Diyorlar ki çöpler niye toplanmıyor? Yanıt: Apartman görevlisinin bu kat malikleri tarafından yönlendirildiği ve kendisini zor durumda bırakmak için kullanıldığı yönünde. Peki çöpler toplanıyor mu? Hayır...

 

Diyorlar ki kasadaki paranın bir bölümü ortada yok. Bu para nereye gitti? Yanıt: Önce böyle bir paranın yok olduğunu kabul etmiyor. Sonrasında sıkıştırılınca doğru olduğunu söylüyor. Peki para nereye gitti? Apartman giderlerine harcadığını belirtiyor. Hangi giderlere? Cevap yok. Kimden hangi hizmet alındı da para gitti? Kendisinin yöneticiliğini sorgulayamayacaklarını belirtiyor.

 

Diyorlar ki yardımcıların yeterli beceriye sahip değil. Yanıt: Onların son derece yetenekli insanlar olduğunu söylüyor. Peki neden işlerin sarpa sardığını soruluyor. Yönetici de böyle bir şeyin gerçek olmadığını dile getiriyor. O zaman bu sıkıntılardan, şikayetlerden kendisinin sorumlu olduğuna belirtiyorlar. Böyle bir şeyin kötü niyetli yaklaşım olduğunu vurguluyor.

 

Diyorlar ki doğalgaz faturalarından fazla ödemeyi neden yapıyoruz? Yanıt yok.

 

Diyorlar ki toplanan paralar neden kasada değil. Yanıt yok.

 

Diyorlar ki mahkemeye gidip, hukuk önünde hesaplaşalım. Yanıt asla hesap verme niyetinin olmadığı.

 

Diyorlar ki diğer apartman yöneticileriyle neden sürekli kavga ediyor? Yanıt, kendisinin işlerine sürekli karıştıkları yönünde. Hangi işler? Belli değil. Hem kavga edip, hem de neden onlardan yardım istendiği soruluyor? Yanıt yok...

 

Diyorlar ki apartman panosuna neden sürekli kendi fotoğraflarını koyuyorsun? Apartman yöneticisi olarak buna hakkı olduğunu söylüyor. Bu panoya neden devamlı apartman bütçesinden masraf yapıldığını soruyorlar. Bunun bir itibar meselesi olduğu yanıtını veriyor.

 

Diyorlar ki yeniden seçim yapılsın ve yeni yönetici adayları da şansını denesin. Apartmandaki yöneticiliğinin tartışılamayacağını, diğer adayların da zaten başka apartmanların uzantıları olduğunu ifade ediyor.

 

Diyorlar ki apartmanda güvenlik sorunları var. Yanıt kendisinin son derece güvenli bir biçimde yaşadığı oluyor. Velhasıl kelam uzun bir sorunlar listesi aktarıyorlar. Her birine yanıt değişiyor.

 

Kimi zaman doğalgaz ya da elektrik şirketi. Kimi zaman bakkal Ahmet, bazen manav Ayşe. Herkesten pahalı alışveriş yaptıklarını suçlamasını reddediyor ve bunların gerçek olmadığını vurguluyor. Kısacası apartman görevlisinden güvenlikçiye, doğalgaz şirketinden temizlikçiye, elektrik firmasından markete kadar herkesin suçlarını sıralıyor.

 

Kendisine son bir soru daha yöneltiliyor. Deniliyor ki: peki ama tüm bunlarla apartman adına anlaşmaları ya sen yaptın ya da sen işe aldın; bunun sorumluluğu ne olacak?

 

Yanıt: Bazı sıkıntılar olduğunu ama bunların da en kısa sürede reformlarla düzeltileceği oluyor. Reformun içini soruyorlar. Yanıt: Pek yakında...

 

Kat malikleri dayanamayıp şu soruyla toplantıyı sonlandırıyor. Reformdan bahsettiğine göre bir hata olduğunun farkındasın. Peki ama bunların hepsini yönetmek senin görevinse, bu kadar sorunu nasıl başkaları yanıtlıyor.

 

Yanıt: Benim yönetim anlayışımı sorgulayamazsınız. Ufak bir ayrıntı var ki, sorgulanamaz kişi, o apartman için ve o kat maliklerinin paralarıyla çalıştırılıyor. Şimdi öyküyü sonlandırıp bu bilmeceyi size soralım. Bu durumda apartmanı kim yönetiyor?

 

cetinunsalan@yahoo.com



Bu yazı 15557 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA